Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesië
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

dag tot dagprogramma

 
 
 
 
 
Programma

Dag 1
Amsterdam-Marrakech per vliegtuig (Transavia.com). Transfer naar het hotel. Afhankelijk van het aankomsttijdstip een verkennende wandeling over het sprookjesachtige plein Jema el Fna.

Dag 2
Marrakech-Imelghas (ca. 250 km) per minibus. De eerste helft van de route is vlak. Onderweg picknick of lunch in een lokaal restaurantje. Na het stadje Azilal (1300 m) een stijging tot een pas (2250m), een mooi uitzicht op de Ighil M'Goun. Een lange en bochtige afdaling naar de Ait-n-Bou-Guemez langs vele lemen dorpjes. Overnachting in een gîte d´etape in het bergdorpje Imelghas (1900m)

Dag 3 (1) Start wandelexpeditie. (dag 1, ca. 5 uur/ca. 100m stijgen).
Een relaxte wandeling door de vallei met nauwelijks hoogteverschillen, parallel aan de rivier, zowel langs enkele dorpjes als langs de bergwand. De oude voorraadtorens (ighrems) - vroeger gebruikt voor graanopslag - steken hoog boven de huizen uit. De wandeling eindigt in het plaatsje Ifrane. Ontvangst met thee bij een familie thuis. Bivak aan de rand van het dorp (2000m)

Dag 4 (2)  (ca. 5 uur/ca. 550m. stijgen en 50m. dalen).
Eerst vlak door de vallei, dan via een muildierpaadje omhoog naar een pas van 2550m, met een prachtig uitzicht. Afdaling naar een meer, een ontmoetingspunt voor de nomadenstammen Ait Atta en Ait Haddiou, die hier in de zomer hun kuddes hoeden. Bivak bij het meer (2500m)

Dag 5 (3)  (ca. 5 uur/ca. 200m stijgen en 800m dalen)
Eerst een stijging naar een pas (2700m) met een fantastisch uitzicht op de vallei van Ait Bouguemz, daarna een daling naar de vallei. Onderweg staan diverse schuren in gebruik door de nomaden en hun kuddes. Het pad slingert door groepjes eikenbomen. Bivak bij een dorpje in de vallei (1900m)

Dag 6 (4)  (ca 5,5 uur/geen hoogteverschillen)
Eerst verder door de groene vallei de rivier stroomafwaarts volgend. Het pad gaat door een bos van jeneverbesstruiken en langs/over diverse irrigatiekanaaltjes. Vrouwen in kleurige klederdracht werken op het land; ezels en andere muildieren zijn op weg naar de velden of naar de bron. Overnachting in een gîte d´etape in Agouti (1760m)

Dag 7 (5)  (ca. 5 uur/ca. 450m stijgen en 500m dalen)
Via een geleidelijk stijgend pad stroomopwaarts langs de rivier Arrouss. Onderweg door verschillende mooie dorpjes en weiden met grazende kudden koeien, schapen en geiten. Picknick aan de oever van de rivier. Mooie afsluiting van de wandeling bij de prachtige kloof van de Arrouss (ca. 2250m) met uitzicht op de langgerekte bergkam van de top van de M'Goun. Overnachting in een gîte d´etape in Agouti.

Dag 8 Agouti-Marrakech (ca. 250km).
Middagstop bij Cascades d´Ouzoud met watervallen van bijna 100 meter hoog, bijna altijd met een regenboog, in een weelderige vegetatie. Onderweg picknick of lunch in een lokaal restaurantje.

Dag 9 Marrakech
Deze oude koningsstad is vooral het centrum van bergvolkeren uit de omgeving. In de oude binnenstad met de nauwe straatjes en kleurrijke souks waant u zich eeuwen terug. Het beroemde plein Jemaa el Fna komt vooral na zonsondergang tot leven. (Dag vrij te besteden)

Dag 10 Terugvlucht
Transfer naar de luchthaven. Marrakech-Amsterdam per vliegtuig (Transavia.com)
 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds