Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesië
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Hoge Atlas, Vallée Heureuse

 
 
 
 
 

Marrakech & 5-daagse wandeltocht in 'de gelukkige vallei'


Reisduur         10 dagen (5 dagen wandelen)
Reisdata        
14 - 23 september '16
Prijs
                v.a. € 995 
Karakter
         Groepsreis (ook individueel te boeken op aanvraag
Niveau
             Geen bergervaring nodig, wel normale conditie vereist


Wandeltocht in La Vallée Heureuse
Uitgangspunt van de 5-daagse wandelreis is de vallei van de Ait Bouguemez (2000m) De ligging is aan de voet van de hoge berg Jbel M'Goun (4068m) aan de rivier de Ait-n-Bou-Guemez. Aan water geen gebrek, vandaar de bijnaam La Vallée Heureuse ("de gelukkige vallei"). Het nog grotendeels ongerepte dal met schilderachtige lemen bergdorpjes omgeven door terrasvormige groene akkers is met de omliggende hoge bergen als décor een prachtig wandelgebied.
Tot ver in mei kan er sneeuw op de hoogste toppen liggen en die steekt dan scherp af tegen de helderblauwe hemel. De groene bergweiden op de hoger gelegen plateaus zijn in de zomer het domein van herders met hun kuddes schapen.

Onder leiding van een lokale Engels sprekende berggids trekt u een kleine week lang door het fascinerende landschap. De eerste en de laatste 2 nachten wordt in een eenvoudige gite d´etape overnacht: een kleinschalige accommodatie met meerpersoons slaapvertrekken; de andere drie nachten wordt gekampeerd. Muildieren vervoeren tenten en bagage; zelf draagt u alleen uw beetje bagage voor overdag. De ezeldrijvers bereiden onderweg alle maaltijden, gezond en smaakvol. Na de trektocht reist u terug naar Marrakech met onderweg een bezoek aan de watervallen van Ouzoud.

De wandelingen zijn niet zwaar want het parcours kent geen grote hoogteverschillen. De reis is niet inspannend maar toch noemen we die een expeditie omdat die zo bijzonder is en er niet-alledaags overnacht wordt.
Het bivakkeren is eenvoudig dus een flexibele instelling is gewenst, hoewel de maaltijdverzorging onderweg uitstekend te noemen is.

01. Vlucht met Transavia, aankomst in Marrakech.
02. Transfer Marrakech-Imelghas (ca. 250 km)
03. (1) naar Ifrane ( ca. 5 u.)
04. (2) via pas naar meer (ca. 5 u.)
05. (3) via pas naar dorpje (ca 5 u.)
06. (4) naar Agouti (ca. 5,5 u.)
07. (5) via kloof van Arrouss weer terug naar Agouti (5 u.)
08. Transfer van Agouti via Cascades d'Ouzoud naar Marrakech
09. Marrakech, vrij te besteden
10. Terugvlucht naar Amsterdam

Gebied

Het Hoge Atlas gebergte is miljoenen jaren geleden ontstaan door een botsing met twee continenten Het ruim 700 kilometer lange bergketen vormt een natuurlijke klimaatgrens tussen de kustvlakte in het noorden en de Sahara in het zuiden.  Waar de Hoge Atlas rondom de Jbel Toubkal meer beïnvloed is door vulkanisme, is het gebied rondom de M’Goun in geologisch opzicht tamelijk authentiek gebleven. De sedimentaire gesteentelagen zijn vaak mooi zichtbaar in de steile bergwanden. Terwijl de Hoge atlas zich nog steeds langzaam opheft, snijden de rivieren zich juist steeds dieper in. Een prachtig landschap van plateaus en kloven, dat hierdoor ontstaat, leveren een ruig landschap op waarvan de hoogste toppen tot ver in juni met sneeuw zijn bedekt. Trekkings door dit gebied van de Atlas gaan dan ook gepaard met veel hoogtemeters op en neer, maar ook met steeds weer verrassende nieuwe uitzichten.

Programma
Klik hier voor het dag tot dag programma


 


Bagage en uitrusting
Voor eenvoudige slaapmatrasjes en tenten (2-persoons iglotenten) wordt gezorgd. U kunt ook een eigen tentje meenemen.  Zelf zorgt u voor een slaapzak. Voor vertrek volgt nog uitgebreide reisinformatie met bagageadvieslijst.

Verblijf
Marrakech: middenklasse hotel in 2pers. kamers met eigen sanitair. Tijdens de trekking wordt gekampeerd en 3x in een gîte overnacht.

Aantal deelnemers:   6 -14
Deze reis kan ook op individuele basis geboekt worden (op aanvraag)

Reisbegeleiding
De groep wordt begeleid door een ervaren Engelssprekende lokale reisleider tevens berggids.

Verlenging van de reis

Is altijd mogelijk. Evt. meerkosten  op aanvraag

Reissom
Vanaf € 995 p.p. 

Inbegrepen
Retourvlucht Amsterdam - Marrakech* incl. taxen/ alle groepsvervoer ter plaatse volgens programma / hotel 3x logies & ontbijt / volledig verzorgde 5-daagse wandelexpeditie op basis van volpension vanaf lunch dag 2 tot en met lunch dag 8 / diensten kok en drijvers / bagagevervoer per muilezel tijdens de trektocht / bivakmateriaal en keukenuitrusting  / 3x overnachting in gîte  / diensten lokale Engelssprekende reisleider/berggids

Niet inbegrepen
In te checken bagage (€ 10 per stuk bagage per enkele reis) / reserveringskosten € 20 per nota / bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota / bijkomende kosten ter plaatse (overige maaltijden,  fooien en consumpties) /  Toeslag 1-persoonskamer € 55 / wijzigingskosten (alleen bij wijziging ná boeking) € 35 p.p.

*Bij late boeking kan er een toeslag gelden voor de vlucht.

Verlenging van de reis

Is altijd mogelijk. Eventuele meerkosten op aanvraag

Informatie en boekingen
Voor vragen over bovenstaande reis
kunt u mailen met
info@nimsjoe.nl
U kunt hier
online boeken
 
 

 

 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds