Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

dag tot dag

 
 
 
 
 
Programma

Dag 1: Aankomst  Marrakech. Transfer naar het hotel

Deze bruisende stad, meer dan 10 eeuwen oud, is de bakermat van de berbercultuur. Een stad met een indrukwekkend verleden, waar ook de moderne wereld haar intrede heeft gedaan. Maar in de oude stadskern, de Medina, met de alom aanwezige zoete doordringende oosterse geuren waant u zich nog altijd in de Middeleeuwen. Het wervelende en sprookjesachtige plein Jemaa el Fna blijft iedereen boeien: jong en oud, toerist en Marokkaan.

 

Dag 2.  Van Marrakech naar Jbel Saghro -  transfer 6 uur

’s Ochtends vroeg vertrek naar het beginpunt van de 5-daagse Jbel Saghro trekking. Eerst steekt u de Hoge Atlas over via een schitterende route met mooie vergezichten. U passeert de hoogste pasovergang van Marokko, de Tichka pas (2260 m). Na Ouarzazate rijdt u in zuidoostelijke richting parallel aan de zuidflank van het Hoge Atlasgebergte.

De woestijnachtige omgeving staat in scherp contrast met het berglandschap van de Hoge Atlas die we zojuist doorkruist hebben. Onderweg zien we diverse kashba’s en Ksour (lemen burchten en vestingdorpen).

In de buurt van El Kelaa des Mgouna ziet u in de verte het Saghro massief opdoemen. El Kelaa is het centrum van de rozencultuur. Het laatste stuk (ca 20 minuten) gaat over een onverharde weg tot aan het dorpje Tagdilt, gelegen op 1680m. aan de voet van het Saghro gebergte. Logies in een eenvoudig  gastenverblijf in het dorp.

 

Dag 3. (dag 1 trekking) Naar Isk n'Iferd - 5 á 6 uur

U verlaat het dorp en steekt een droge rivierbedding over. Het brede pad loopt over een plateau en wordt na verloop van tijd een smal paadje. Dan volgt een stevige klim naar boven. Boven op de col (2390 m) heeft u  een weids uitzicht over de Dades vallei.
Vervolgens daalt u af naar de bivakplaats, bij een waterput aan de voet van de Isk n'Iferd (2250m)

Dag 4. (dag 2 trekking) Naar Iggli  ca 5,5 uur

Meteen vanaf de bivakplaats gaat een duidelijk ezelpaadje omhoog richting kleine col van 2450 m. Het pad loopt linksom de col heen een gaat verder omhoog naar de Kouaouch (2592m.) Aangekomen op de col, wachten wederom prachtige panorama's op het omringende berglandschap van het Saghro en de Hoge Atlas. Dan gaat het pad weer naar beneden en volgt een indrukwekkende afdaling. Links en rechts van u bevinden zich aan beide zijden bizar uitgesleten wanden van hoge tafelbergen. Bivak in de buurt van het dorpje Igli, in een mooi dal omgeven door fraai gevormde rotsen. 

Dag 5 (dag 3 trekking) Naar Bab n Ali  ca 4 uur

Vandaag een kort traject van hooguit 4 uur lopen. U verlaat het dal en klimt omhoog naar een plateau. Het pad gaat verder over het plateau. Aan het einde daalt u weer  af naar beneden en vervolgt u de  route door een diepe kloof die alsmaar smaller wordt.

Af en toe versperren grote rotsblokken de doorgang en moet u er  over- of om heen.  Maar aan het einde wacht een verrassend uitzicht: twee enorme rotstorens… waaraan een bijzondere legende kleeft. Bivak op (1450m) aan de voet van dit bijzonder 'natuurmonument'.

 

Dag 6 (dag 4 trekking) Naar Tifdassine 5,5 uur

Het traject begint met een stijging van 150 m naar het 'natuurmonument' waar u even rond kunt kijken. Daarna loopt u verder en geleidelijk aan verandert het landschap in een geërodeerd plateau. U daalt af naar een brede rivierbedding die overgaat in een smalle kloof. Als de kloof breder wordt, neemt u een pad naar boven en komt uit bij het dorpje Tifdassine. Bivak in de buurt van het dorp.

 

Dag 7 (dag 5 trekking) Naar Hanedour (2,5 uur); Transfer naar Marrakech 5,5 uur

Inmiddels bent u aanbeland in de zuidelijke uitlopers van het Saghro gebergte en langzaam maar zeker nadert u de bewoonde wereld. U doorkruist een brede vallei, waarin verschillende dorpjes liggen en passeren vruchtbare, groene akkers met fruitbomen en diverse gewassen waaronder ook henna. Aangekomen in Hanedour neemt u afscheid van de muildierdrijvers en reist u met de gids terug naar Marrakech. Het eerste deel gaat door een steppeachtig landschap met slaperige woestijnstadjes. Dan komt u uit bij de Draavallei en reist u door een prachtig  donkergroen oaselandschap. Het groen van de dadelpalmen steekt fel af tegen de geelbruine kleuren van het omringende woestijnlandschap. Na Agdez verandert het landschap in een onherbergzaam maanlandschap van grillige gevormde zwartgetinte bergen, de westelijke uitlopers van het Saghro gebergte. En dan steekt u de Hoge Atlas over naar Marrakech. Wilt u nog even nagenieten van de sprookjesachtige sfeer van Duizend-en-een-nacht, dan kunt u aanschuiven bij een van de gezellige eettentjes op het plein om  alle geuren, smaken en kleuren nog eens goed in  u op te nemen.

 

Dag 8 Terugvlucht

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland/België.

 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds