Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Jbel Saghro - Traverse

 
 
 
 
 

Wandeltocht Jbel Saghro Traverse

Reisduur
        8 dagen (4,5 dag trekking)
Reisdata
        17-24 oktober '16    
Prijs                v.a. € 595 p.p.
Karakter
        Groepsreis (ook individueel te boeken, klik hier
Niveau            Geen bergervaring nodig, 4 tot max. 6 uur wandelen per dag 

                          
                                  

                       

                           

Wandelen door een oerlandschap

Vanaf Marrakech, reist  u naar het zuiden. Vervolgens trekt u vijf dagen lang door het onwezenlijke en bizarre oerlandschap van Jbel Saghro.  Het is een wonderlijk landschap van diepe kloven, oude vulkaankraters, grillige bergkammen, steile en prachtig gewelfde rotswanden, vlaktes bezaaid met sterk geurende grijsgroene pollen en droge, stenige rivierbeddingen en bizar gevormde immens grote stenen uitstulpingen her en der verspreid over de vlaktes.  In dit dunbevolkte gebied leiden de Aït Atta Berbers een marginaal bestaan. Ze wonen in dorpjes of tenten en leven voornamelijk van de vee­teelt en van de opbrengst van de amandel­- en vijgenoogst. De dorpjes omgeven door groene akkers, liggen als stille­vens inge­klemd tussen hoge bergenwanden. Hier zijn door de plaatselijke bevolking hele legendes omheen geweven. Aan het eind van de reis reist u terug naar Marrakech.


Jbel Saghro

Het dun bevolkte Jbel Saghro maakt deel uit van het Anti Atlas bergketen en behoort in tegenstelling tot de Hoge Atlas tot het Afrikaanse continent. Het is ca 120 km. lang en 30 tot 50 km.breed. Ingeklemd tussen de Hoge Atlas in het noorden en de Sahara hoogvlakte in het zuiden, is het een overgangsgebied waar de invloed van de woestijn duidelijk merkbaar is. Het van oorsprong vulkanisch gebergte bestaat voornamelijk uit graniet- zand- en leisteen. Een middelgebergte met toppen tussen de 1600 en 2800m dat als een enorm ge­plooid en gekreu­keld pla­teau naar het zuiden toe trapsgewijs afloopt naar de Saharavlakte.

 

Programma
Klik hier voorde dag tot dag beschrijving

 


Reisinformatie

De trektocht
Tijdens de trekking wordt ca 5-6 uur per dag gelopen. Het lopen wordt over de dagverspreid en afgewisseld met korte rustpauze of fotostop. U kunt uw eigen tempo lopen. Tijdens de wandeltocht wordt alle bagage, proviand en bivakmateriaal door muildieren vervoerd. Zelf draagt u een dagrugzakje met persoonlijke spullen die u overdag nodig heeft. U loopt over muildierpaden, pistes (onverharde karrensporen), maar ook over kiezels, keien en grindpaden. Het terrein is niet altijd gemakkelijk begaanbaar, soms is er veel losliggend gesteente en vooral bij het afdalen, kan dat lastig zijn. Bergervaring is niet noodzakelijk,wel een goede conditie; de max. hoogte die overbrugd wordt is ca700 m. Jbel Saghro is een vrij droog gebied, met relatief weinig water; zwemgelegenheid is er onderweg niet.

Tijdens de trekking wordt de eerste  nacht in een gîte (gastverblijf bij bewoners) overnacht, de andere nachten wordt gekampeerd.

De begeleidingsequipe bestaat uiteen gediplomeerde Marokkaanse berggids, een kok en enkele muildierdrijvers. Tijdens de trektocht worden eenvoudige veldmaaltijden bereid. Met vegetariërs kan rekening worden gehouden. Er is een groepstent aanwezig waar ’s avonds wordt gegeten.

Tijdens de trekking zal op de meeste dagen mineraalwater gekocht kunnen worden. Op dagen dat er geen mogelijkheid is om mineraalwater te kopen moet u dat vooraf inslaan.


Gemiddelde temperaturen
(°C)

Marrakech:dag   nacht     Jbel Saghro:dag nacht

oktober     25-33  15 -18                    25-33  6-10
nov./dec.  18-23     6-10                    18-25  0- 4
jan./febr   18-20     5-7                     16-23   0- 4
mrt./apr.   23-26   10-14                   23-30   3- 4


Bagage en uitrusting

Voor eenvoudige slaapmatrasjes en tenten (2persoons iglotenten) wordt gezorgd. U kunt ook een eigen tentje meenemen. Zelf zorgt u voor een slaapzak. Voor vertrek volgt nog uitgebreide reisinformatie met bagageadvieslijst.


Verblijf

Marrakech: middenklasse hotel in 2pers. kamers met eigen sanitair. Tijdens de trekking wordt gekampeerd en 1x in een gîte (slaapzaal) overnacht


Verlenging van de reis

Wilt u wat langer in Marrakech blijven, dan kan dat natuurlijk altijd. Evt. meerkosten op aanvraag.
Indien u gebruik maakt van de vluchten van Transavia dient u er rekening mee te houden dat zij niet elke dag op Marrakech vliegen.


Reissom

€ 595 p.p.
 
Inbegrepen
alle vervoer ter plaatse volgens programma / hotel 2x logies & ontbijt; / volledig verzorgde 5-daagse wandeltocht op basis van volpension vanaf lunch dag 2 tot en met lunch dag 7 / diensten kok en drijvers / bagagevervoer tijdens de trektocht / bivakmateriaal en keukenuitrusting / 1x overnachting in gîte/ diensten lokale Engelssprekende berggids
 

Niet inbegrepen
Vluchten / Bijdrage SGR en Stichting Calamiteitenfonds € 2,50 per nota / bijkomende kosten ter plaatse (overige maaltijden,  fooien, entrees en consumpties) ca. € 85 p.p.  /  Toeslag 1-persoonskamer € 30 / Toeslag hoogseizoen hotel € 15 p.p. (25/3 - 1/5) / reserveringskosten € 20 per nota / wijzigingskosten na boeking € 35 p.p.

Informatie en boekingen

Voor vragen over bovenstaande reis:
info@nimsjoe.nl.
U kunt
hier online boeken

 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds