Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

M'Goun - Traverse

 
 
 
 
 
 

Wandeltocht M’Goun - Traverse (Centrale Hoge Atlas) 


Reisduur         10 dagen (8 dagen wandelen)
Reisdata        
11 - 20 september'16
Prijs
                v.a. € 695 
Karakter
         Groepsreis (ook individueel te boeken klik hier
Niveau
            Geen bergervaring nodig, wel goede conditie vereistAdembenemende uitzichten, canyons en schilderachtige valleien


Na aankomst in Marrakech reist u naar de vallei van de Ait Bouguemez, gelegen aan de voet van het Mgoun massief. In acht dagen steekt u het Centrale deel van de Hoge Atlas over van noord naar zuid. Een afwisselende tocht  langs ongenaakbare berghellingen, over uitgestrekte rotsplateaus en passen met adembenemende uitzichten,  door schilderachtige valleien en diepe canyons. Goede lopers kunnen, indien het weer het toelaat, de M'Goun beklimmen (4068m), de 2e hoogste top van de Hoge Atlas.  Naar het zuiden toe verandert de vegetatie en wordt de invloed van de woestijn duidelijk merkbaar. De Traverse eindigt in de schilderachtige vallei van de M'gounrivier met vele mooie dorpjes te midden van groene oasen. Bijzonder in dit gebied is de architectuur van de  robuuste lemen woonburchten.


Gebied


Het Hoge Atlas gebergte is miljoenen jaren geleden ontstaan door een botsing met twee continenten Het ruim 700 kilometer lange bergketen vormt een natuurlijke klimaatgrens tussen de kustvlakte in het noorden en de Sahara in het zuiden. Waar de Hoge Atlas rondom de Jbel Toubkal meer beïnvloed is door vulkanisme, is het gebied rondom de M’Goun in geologisch opzicht tamelijk authentiek gebleven. De sedimentaire gesteentelagen zijn vaak mooi zichtbaar in de steile bergwanden. Terwijl de Hoge atlas zich nog steeds langzaam opheft, snijden de rivieren zich juist steeds dieper in. Een prachtig landschap van plateaus en kloven, dat hierdoor ontstaat, leveren een ruig landschap op waarvan de hoogste toppen tot ver in juni met sneeuw zijn bedekt.

Programma

Klik hier voor het dag tot dag programma.

 


Reisinformatie

 

De trektocht
Er wordt min. 4 uur tot max. 6 uur per dag gelopen, m.u.v. de dag waarop de M’Goun wordt beklommen (8 uur). U loopt over muildierpaden, pistes (zandwegen), maar ook over kiezels, keien en grindpaden en soms over gruishellingen. De paden zijn niet altijd gemakkelijk begaanbaar, soms is er veel losliggend gesteente en gruis; vooral bij het afdalen kan dat lastig zijn. Bergervaring is niet noodzakelijk, wel een goede conditie, want vooral op dag 3 en 4 worden aanzienlijke hoogtes overbrugd (resp. 1000 en 1150m). Het lopen wordt over de dag verspreid en afgewisseld met korte rustpauze of fotostop. U kunt uw eigen tempo lopen. Tijdens de wandeltocht wordt alle bagage, proviand en bivakmateriaal door muildieren vervoerd. Zelf draagt u een dagrugzakje met persoonlijke spullen die u overdag nodig heeft.

Tijdens de trekking bestaat af en toe de gelegenheid om hoofd of voeten af te koelen in een rivier. In het voorjaar (mei/juni) is er wel redelijk veel water. In juli, augustus en september is er aanzienlijk minder water. Erg veel gelegenheid om u uitgebreid te wassen is er meestal niet.

Behalve een keukentent, waar de maaltijden worden bereid, is er ook een groepstent aanwezig. Als het 's avonds te veel afkoelt kan er in deze tent gegeten worden. Er is een gaslamp, zodat u voor- of na het eten nog kunt lezen.

De begeleidingsequipe bestaat uit een gediplomeerde Marokkaanse berggids, 1 kok en enkele muildierdrijvers. Tijdens de trektocht worden eenvoudige veldmaaltijden bereid. Met vegetariërs kan rekening worden gehouden. Onderweg wordt het drinkwater getapt uit bronnen en putten. U zorgt zelf voor drinkwaterzuiveringsmiddelen (verkrijgbaar bij bergsportzaken). Een enkele keer is onderweg mineraalwater te krijgen

Gemiddelde temperaturen

                        Marrakech:                               Hoge Atlas:                  

                        dag       nacht                            dag       nacht                    

mei/juni            25-33    15-18                           20-30    3-10                   
juli/aug.            30-38    18-20                           25-35    6-12                    

sept./okt.          25-33    15-18                           20-30    6-10                 

Bagage en uitrusting
Voor eenvoudige slaapmatrasjes en tenten (2persoons iglotenten) wordt gezorgd. U kunt ook een eigen tentje meenemen.  Zelf zorgt u voor een slaapzak. Voor vertrek volgt nog uitgebreide reisinformatie met bagageadvieslijst.

Verblijf
Marrakech: middenklasse hotel in 2pers. kamers met eigen sanitair. Tijdens de trekking wordt gekampeerd

Verlenging van de reis

Is altijd mogelijk. Evt. meerkosten op aanvraag

Vliegreis

U kunt zelf uw vlucht regelen of deze via ons boeken. Prijs op aanvraag

Reissom
vanaf € 695

Inbegrepen
alle vervoer ter plaatse volgens programma / hotel 2x logiesontbijt / volledig verzorgde 8-daagse wandelexpeditie op basis van volpension vanaf lunch dag 2 tot en met lunch dag 9 / diensten berggids, kok en drijvers / bagagevervoer tijdens de trektocht / bivakmateriaal en keukenuitrusting/ diensten lokale ervaren Engelssprekende reisleider vanaf 6 deelnemers

 

Niet inbegrepen
Vluchten / Bijdrage SGR en Stichting Calamiteitenfonds € 2,50 per nota / bijkomende kosten ter plaatse (overige maaltijden,  fooien, entrees en consumpties) ca  € 100 p.p.  /  Toeslag 1-persoonskamer € 30 / Toeslag hoogseizoen hotel € 15 p.p. (25/3 - 1/5) / reserveringskosten € 20 per nota / wijzigingskosten na boeking € 35 p.p.


Informatie en boekingen


Voor vragen over bovenstaande reis:
info@nimsjoe.nl.
U kunt
hier online boeken

 

 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds