Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Piramides, Oases...

 
 
 
 
 

Piramides, Oases en Sikkelduinen in Cultuurparadijs


Reisduur        15 dagen (6 dagen in de woestijn)
Reisdatum     Naar wens
Prijs               Op aanvraag
Karakter        Individueel met eigen groep te boeken 
Deelnemers   Min. aantal 4

Egypte is de ideale bestemming voor de reiziger die, zo dichtbij Europa, een fascinerend en exotisch land wil bezoeken.
Onze 15-daagse reis combineert het comfort van hotelovernachtingen in de steden met het avontuur van kamperen in de woestijn. Cairo, Aswan en Luxor geven je een goed beeld van het oude en moderne Egypte. Daarnaast trek je zes dagen door de Westelijke Woestijn, een minder bekend gebied van eindeloze ruimte, natuurschoon en rust.

Hier bezoeken we ook het fascinerende Abu Simbel. Je maakt kennis met de zeer rijke geschiedenis van Egypte, ervaart de grote gastvrijheid van de bevolking en keert terug met herinneringen, die je niet snel zult vergeten!

Deze 15-daagse reis kan ook op individuele basis worden uitgevoerd. 

Dag 1-2-3 Piramides en kamelen
We vliegen naar de gigantische hoofdstad Cairo. De contrasten tussen oud en nieuw, traditioneel en modern, oost en west, zijn hier zeer groot: ezels naast moderne auto’s, omroepers naast mobiele telefoons, straatverkoop naast luxueuze winkels. Als je nog niet weet waar je bent, wordt dit vriendelijk door de Egyptenaren duidelijk gemaakt: ’Welcome in Egypt’.  We brengen een bezoek aan Sakkara, de begraafplaats van de oude hoofdstad Memphis. Vlakbij de trappiramide van farao Djoser ligt het graf van opzichter Ti.

Het bevat mooie reliëfs, die een duidelijk beeld geven van het leven in Egypte van duizenden jaren geleden. Daarna bezoeken we de beroemde piramiden van Gizeh. Vanaf de Citadel, waar we ook de Mohammed Ali moskee bezoeken, heb je een prachtig uitzicht over Cairo. Ook gaan we naar de enorme marktwijk, de Khan-el-Khalili bazaar, waar in een wirwar van straatjes de ambachtslieden en handelaren naar bedrijfstak bijeenzitten.
In het Egyptisch museum vind je ondermeer de circa 1700 artikelen uit het graf van Tutanchamon. Tot slot wordt een avondje uit in een typisch oosterse nachtclub ook door velen als een hoogtepunt ervaren.

Dag 4-5 Het leven in de oase
Door een uitgestrekt woestijnlandschap rijden we naar de oase Bahariya. We overnachten in de woestijn en je kunt hier een heerlijke duik nemen in een warmwaterbron. De volgende ochtend brengen we een bezoek aan het plaatsje Bawiti, proeven van het oaseleven en doen inkopen op de markt. Een kamelentocht is hier midden in de woestijn een bijzondere belevenis.

Dag 6 Witte woestijn

Op weg naar Farafra passeren we een bijzonder landschap van door wind en zand uitgeslepen gesteentes: spierwitte rotsen als paddestoelen van tien meter hoog. Het is soms net of je op een andere planeet bent. We kamperen midden in deze witte woestijn en kijken naar de prachtige zonsondergang. ’s Avonds bij een knus kampvuur genieten we van de mooie sterrenhemel.
De volgende dag hebben we genoeg tijd om door het dorpje Farafra te slenteren. De gastvrije inwoners zijn voornamelijk bedoeïenen en de sfeer is er nog heel oorspronkelijk.

 

Dag 7-8-9 Vriendelijke bevolking en sikkelduinen
Een mooie rit brengt ons naar de oase Dakhla, waar we per kameel de prachtige omgeving kunnen verkennen. Ook maken we kennis met de vriendelijke bevolking van het plaatsje El Qasr. Hier zie je oude ambachten, zoals pottenbakken, op een manier die in honderden jaren niet is veranderd.  Ook bezoeken we een verlaten stad, gebouwd in kasbahstijl. De volgende dag rijden we door naar Bagdad, een prachtige oase gelegen aan de voet van zandduinen. Van hier vervolgen we onze reis door een fascinerend woestijnlandschap van zwarte basaltbergen en wandelende sikkelduinen en bereiken we onze volgende overnachtingsplek, nabij de natuurlijke bronnen van Bir Abu el Hussein en Dabis.


Dag 10-11 Abu Simbel en Aswan

In de ochtend bezoeken we het beroemde Abu Simbel, gelegen aan het Nasser stuwmeer. Deze prachtige tempels zijn gewijd aan Ramses II en zijn vrouw Nefertari. We vervolgen de reis naar Aswan, de meest zuidelijk gelegen stad van Egypte. We brengen twee nachten door in deze stad, die ligt op een sprookjesachtige locatie. Je kunt heerlijk wandelen over de brede boulevard langs de Nijl en ronddwalen door de straatjes van de souk. Het leven dat je hier kunt zien, horen, ruiken en proeven is door de eeuwen heen weinig veranderd. Je kunt vanuit Aswan excursies maken naar Kitchener Island, de Aswan dam en de prachtige Philae tempel.

Dag 12-13-14 Luxor

Onderweg naar het noorden bezoeken we de goed bewaard gebleven tempel van Horus in Edfu. In de namiddag komen we aan in de gezellig drukke stad Luxor, waar we drie nachten verblijven. Er is hier veel te zien van de oude Egyptische cultuur. De tempels van Luxor en Karnak liggen op loopafstand van het hotel. Aan de westkant van de Nijl ligt het Dal der Koningen, waar indrukwekkende koningsgraven te zien zijn. Ook de tempel van Hatsepsut en het Dal der Edelen vind je hier. Na al deze cultuur is het heerlijk om een feluccatochtje op de rivier te maken. De oevers van de Nijl glijden aan je voorbij en de aankomst in Cairo lijkt al weer heel lang geleden.


Dag 15 Huiswaarts
Vanaf Luxor vlieg je via Cairo naar Amsterdam

Programma
Klik hier voor het uitgebreide dag tot dag programma


Je ziet er vissen en onderwaterflora in de prachtigste kleuren. Je vliegt op woensdag terug vanuit Hurghada.
De prijs van dit verlengingspakket is
€ 150,-. Hierin is inbegrepen:

·         transfers Luxor-Hurghada en hotel-vliegveld Hurghada

·         3 nachten hotel op basis van logies/ontbijt in tweepersoonskamer

De toeslag voor een één-persoonskamer bedraagt € 50,-

Eerder heen of terug
Het is mogelijk om eerder heen of later terug te vliegen. Uiteraard is dit onder voorbehoud van beschikbaarheid van plaatsen voor de vlucht. De vluchten naar Egypte en terug zijn op vrijdag en zondag. Als je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan meteen bij boeking op.

Naast de eventuele meerkosten van het ticket zijn de wijzigingskosten € 35,- per persoon.


Vervoer
Op onze rijdagen zitten we niet uren achtereen in de bus. Een eigen bus geeft ons de gelegenheid om een stop in te lassen voor bijvoorbeeld koffie, foto’s maken of een bezoek aan een stadje. Een indicatie van de totale rijtijd wordt in het dagprogramma gegeven.

 

Overnachtingen
We kamperen zes nachten in de Westelijke Woestijn. Dit is verreweg de beste manier om de uitgestrektheid en de stilte van de woestijn intensief te ervaren. Nimsjoe zorgt voor goede tenten en kookuitrusting. In de steden overnachten we in comfortabele middenklasse hotels. Uitgangspunt zijn kamers met eigen badkamer.
Boek je als alleengaande dan deel je tent en kamer met een andere reiziger. Wanneer je liever een éénpersoonsaccomodatie wilt, is dit mogelijk tegen betaling van € 125,- en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

 

Maaltijden
De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. In de hotels in de steden wordt het ontbijt echter wel verzorgd. En in de woestijn hebben we een kok tot onze beschikking en heb je volpension vanaf het diner op dag 4 tot en met de lunch op dag 10. Voor deze maaltijden berekenen wij een vaste toeslag van € 125,-. Drank en overige maaltijden zijn vrij. Met (een deel van) de groep kies je een restaurantje of theehuis. Vaak heeft de reisleiding wat tips, maar iets zelf organiseren kan natuurlijk ook heel leuk zijn.


Grensdocumenten
Je paspoort dient tot zes maanden na vertrek uit Egypte geldig te zijn. Het voor Egypte benodigde visum regel je zonder probleem bij aankomst in Cairo. Dit kost ongeveer € 17,-.

 

Gezondheid
Inentingen zijn niet verplicht, maar een aantal vaccinaties wordt wel aangeraden door de GG&GD. Meer hierover staat in het informatiepakket dat je bij boeking ontvangt.

 

Klimaat
Egypte heeft een droog en warm klimaat. In onze winter is de temperatuur zeer aangenaam, gemiddeld rond de 22 graden. In de nachten koelt het af, met name in december en januari. In onze zomer zijn de temperaturen zeer hoog: 35 tot 40 graden en soms nog hoger. ’s Nachts koelt het weinig af. Wij hebben er dan ook voor gekozen om in de zomer geen reizen naar Egypte te organiseren.

 

Luxor (gemiddelden):

 

 

Jan

feb

mrt

apr

mei

jun

jul

aug

sep

okt

nov

dec

temperatuur

18

21

24

27

31

37

37

37

32

28

25

20

regendagen

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

Financiën
Tijdens de reis moet je rekening houden met uitgaven voor bijv. maaltijden, drankjes, entreegelden, souvenirs en excursies. Hoeveel zakgeld je moet meenemen blijft natuurlijk altijd een persoonlijke zaak. Als richtlijn geven we een bedrag van € 250,- per week.
We noemen een aantal mogelijke excursies (de genoemde prijzen zijn richtlijnen):

Cairo
·         Sakkara en Gizeh: € 14,- p.p. (entree)
·         Egyptisch Museum: € 7,- p.p. (entree)

Aswan
·         Unfinished Obelisk, High Dam en Philae Tempel: € 20,- p.p.

Luxor
·         Karnak en Luxor Sound & Light Show € 10,- p.p.
·         Excursie per bus naar de West-bank (o.a. Memnon kolossen, Vallei der Koningen en Hatshepsut): € 35,- p.p. (incl. entrees)


Informatiepakket
Alle deelnemers van de rondreis krijgen een informatiepakket. Hierin vind je praktische gegevens over bijvoorbeeld grensdocumenten, geldzaken en gezondheid. Ook is er een hoofdstuk met achtergrondinformatie en een literatuurlijst.

 

Verzekering
Een reisverzekering is verplicht, een annuleringsverzekering wordt sterk aangeraden.  


Prijs:
Op aanvraag
 

 

Inbegrepen in de reissom

·         vliegticket
·         luchthavenbelasting en veiligheidstoeslagen: ca. € 145
·         rondreis per bus 
.         alle overnachtingen
·         gebruik kampeer- en kookuitrusting in de Westelijke Woestijn
·         Nederlandse reisbegeleiding
·         informatiepakket

 

Niet inbegrepen in de reissom

Kosten in Nederland

·         vaste toeslag ontbijt in de hotels en volpension tijdens woestijntocht: € 125,-

·         calamiteitenfonds: € 2,50 per factuur

·         reserveringskosten: € 20,- per factuur

·         evt. verzekeringenKosten in Egypte

·         visum: ca. € 17,-

·         overige maaltijden

·         entreegelden

·         fooien

·         uitgaven van persoonlijke aard

 

Wijzigingen
Met deze informatie en het dagprogramma willen we je een zo goed mogelijk beeld van de reis geven. Toch zijn er verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis. Dat brengt het karakter van de reis met zich mee. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons het recht voor om wijzigingen in route, excursies, vervoer of overnachtingen aan te brengen. Uiteraard zal de reisbegeleiding in zo’n geval proberen de beste oplossing te vinden.

 

 

Egypte - individueel

Egypte is één van de bestemmingen waarvoor wij, naast de groepsrondreis, ook een individuele reis aanbieden.
De reisroute is afgeleid van het programma van de hierboven beschreven groepsrondreis. De daar gegeven informatie is daarom voor een groot deel ook van toepassing op de individuele reis. Voor meer informatie verzoeken wij je om contact met ons kantoor op te nemen.


Maatwerk
Wil je zelf of met een groep een reisroute samenstellen, dan gebruiken we onze kennis en ervaring graag om je daarbij te adviseren. Neem daartoe contact met ons kantoor op voor een afspraak.  

 

Verlenging
Je kunt je reis verlengen met een verblijf in Hurghada, aan de Rode Zee. Hier heb je twee dagen waarin je kunt snorkelen en duiken.
 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds