Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesi├ź
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Dag tot dag

 
 
 
 
 

Programma   


Dag 1.  Aankomst


Dag 2 Schilderachtige dorpjes. Duur ca. 3,5 uur / 10 km / Hoogteverschil 300m
Een gevarieerde wandeling door twee bergdorpjes over een schaduwrijk pad (waaronder een steile klim van 40 minuten) langs glooiende akkers en weiden. Hoogste punt is een middeleeuws bergdorpje gelegen op (1420m.)  Via een klein stukje asfalt en een brede zandweg komt u beneden uit bij de rivier en een oude watermolen, inmiddels een ruïne. U volgt de rivier stroomafwaarts en wandelt over een gemakkelijk en schaduwrijk pad terug naar het dorp.

Dag 3. Wandeling naar een waterval (4 uur /10,5 km) of naar een bergmeer (+ 2,5 uur / + 5,5 km.) / Hoogteverschil 700m of 1240m
Vandaag maakt u een wat pittiger tocht, hoger de bergen in. Het pad voert langs glooiende weiden vol met bloemen en langs stallen en schuren. Na ca. 2 uur komt u uit bij een oude kobaltmijn, gelegen op 1750 m. iets onder de boomgrens. In de buurt van de mijn is een mooie waterval (1850m) U kunt het hierbij laten of verder lopen naar boven. Vanaf de mijn gaat een geleidelijk stijgend pad naar boven, over uitgestrekte bergweiden en langs kleine watervallen, waar overal irissen, gentianen, alpenroosjes, orchideeën en distels bloeien. U komt uit bij een ongerept bergmeer ingeklemd tussen steile rotswanden op 2360m. Na een verfrissende duik in het meer wandelt u terug naar beneden.

Dag 4. Wandeling naar de berghut. Duur: ca. 3 - 4 uur / 12 km / Hoogteverschil 630 m
De bagage nodig voor het verblijf in de berghut neemt u zelf mee. De route gaat over een breed, onverhard geleidelijk stijgend pad.  De hut ligt op 1750m aan de voet van de Posets (3300) een van de hoogste toppen van de Pyreneeën. De aankomst in de berghut is altijd een feest. De berghut wordt beheerd door een familie uit de vallei en u wordt hier gastvrij ontvangen. Rondom de hut heerst een gezellige bedrijvigheid van aankomende wandelaars en bergbeklimmers. Vanaf het grasveld voor de hut kunt u vooral bij de ondergaande zon genieten van een adembenemend kleurenpanorama op de mooi gevormde hellingen van het Posetsmassief. De omliggende karakteristieke schuren en stallen ('bordas' en ‘grangas’) geven het geheel nog eens een bijzonder cachet.

Dag 5. Wandeling naar een bergmeer. Duur ca. 5 of 6,5 uur / ca 12 of 14,5 km / Hoogteverschil 600 of 750m
Een afwisselende wandeling langs verschillende bergschuren, door naaldbossen, over bergweiden en langs hellingen begroeid met rododendronstruiken. Hogerop worden de hellingen kaler en ruiger. Na een forse klim bereikt u het heldere meer, gelegen op 2350m, in een diepe bergkom, omringd door grote zwerfkeien en hier en daar nog wat sneeuw. U kunt nog naar een tweede meer dat op 2500 m ligt. U loopt via dezelfde route terug.

Dag 6. Wandeling langs het Posetsmassief naar een bergpas met uitzicht. Duur ca. 5,5 uur / 14 km / Hoogteverschil 825 m
Een mooie tocht langs onder andere het Posets-massief, waarbij u tijdens het eerste deel van de wandeling vrijwel op hoogte blijft lopen met heel af en toe een stijging. Halverwege komt u bij een kleine vallei, waar verschillende wild stromende bergriviertjes samen komen. Deze waterrijke plek biedt een goede voedingsbodem voor orchis, monnikskap en arnika, die hier ’s zomers volop bloeien. Bovenop de pas (2592m) heeft u een fantastisch weids uitzicht en ziet u bij helder weer in de verte de Pico de Añeto (3404 m), de hoogste top van de Spaanse Pyreneeën. Via dezelfde route loopt u daarna terug naar de berghut.  Na de wandeling wordt u teruggebracht naar beneden. Duur ongeveer 40 minuten.

Dag 7. Wandeling naar een ander bergmeer. Duur ca. 6 uur / 15 km / Hoogteverschil 825 m
Dit meer ligt in een kalksteenmassief dat zich tegenover het dorpje bevindt.  Door een diepe kloof gaat een paadje slingerend omhoog, Een afwisselende tocht door dennenbossen en over rotspartijen, met hier en daar mooie uitzichten.  Het pad loopt min of meer parallel aan de bergrivier die zich via de kloof een weg baant naar het stuwmeer beneden in de vallei. Een paar keer steekt u de rivier over. Langs het pad staan veel bloemen. Het laatste stuk tot aan het meer gaat over een glooiend weidelandschap. Via dezelfde route als u gekomen bent, wandelt u weer terug naar beneden.

Dag 8 Vertrek of verlenging

   

 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds