Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Dag tot dag

 
 
 
 
 
Programma

Dag 1 t/m 4:  Melegís (Valle de Lecrín)     
Je vliegt van Amsterdam naar Málaga, waar je huurauto op het vliegveld voor je klaarstaat. Hierin rijdt je in twee uur op je gemak naar het sfeervolle hotel Los Naranjos, in het dorpje Melegís in de Valle de Lecrín. Deze vallei is ideaal gelegen tussen Granada, de kust, de Sierra Nevada en de witte dorpjes van de Alpujarras. Je verblijft hier vier nachten. Dit groene en heuvelachtige gebied staat bekend om zijn vele citrus,- amandel,- en olijfbomen en is een ideaal wandelgebied. Ook kun je hier mountainbiken, paardrijden en wandklimmen.

Eén van de dagen kun je gebruiken voor een tocht naar de Sierra Nevada, de bijna altijd besneeuwde bergen dichtbij Granada. De Sierra Nevada is dé wintersportplaats van Spanje, met de hoogste top op 3.478 meter. In de zomer is het gebied verlaten en merk je niets van al die drukte die er ’s winters moet zijn. In de omgeving kun je wandelen en, met goed weer, zonnen.
Je ontvangt van ons uitgebreide informatie over de wandelmogelijkheden en een kaart van de Sierra Nevada. De wandelingen variëren van een lichte drie uur durende tocht met weinig hoogteverschil, tot een zware route van acht à negen uur, met een hoogtevershil van 1000 meter. Om je een idee te geven, beschrijven we hier in het kort drie mogelijke wandelroutes (de wandeltijden zijn indicatief en exclusief stops en lunch):

Wandeling in de vallei – 5 uur (middelzwaar)
Deze wandeling begint in je hotel in Melegís en laat je de Valle de Lecrín goed zien. De route gaat via Restábal naar Conchar en je loopt hierbij een deel van de GR-7 (de oude geitenroute). Je komt door sinaasappel-, citroen- en amandelboomgaarden.

Wandeling richting Sierra Nevada - 5 à 6 uur (17 km, middelzwaar)
Met de auto rijd je naar het dorpje Nigüelas, waar de wandeling begint. Vanaf het kerkplein loop je het dorp uit. Binnen 10 minuten loop je al de bergen in van de Sierra Nevada. Op deze wandeling stijg je totaal zo’n 900 meter en bereik je een hoogte van 1.800 meter. Je passeert pijnboombossen en ziet de 3000 meter hoge pieken van de Sierra Nevada. Je hebt ook een mooi uitzicht op de Valle de Lecrín.

Wandeling in de Alpujarras – 6 uur (15 km, middelzwaar)
Met de auto rijd je naar het oostelijk gelegen dorp Pampaneira. Van hieruit loop je noordwaarts richting Capileira en steek je de rivier "Poqueira" over. Tijdens deze wandeling kom je veel "cortijos" (boerderijtjes) tegen. Langs akkervelden en door eikenbossen vervolgt de weg zich naar Capileira. Je daalt af naar dorpjes die duidelijk invloeden van Moorse architectuur uitdragen. Hier worden veel lokale producten aangeboden, zoals handgemaakte kleden en keramiek. Aan het eind van de wandeling, in Pampaneira, kun je genieten we van de overheerlijke lokale tapas, die volgens gebruik gratis bij een drankje geserveerd worden. 
 
Dag 5 t/m 8:  Granada
Een korte rit brengt je, om de Sierra Nevada heen, naar je hotel in het centrum van Granada, waar je drie nachten verblijft. Er is hier veel te zien. Zo zijn er onder andere de Albaícin, de oudste volkswijk en de zigeunerwijk Sacro Monte. Als je ‘s avonds wat vertier en uitgaansgelegenheid zoekt, kun je terecht in de studentenwijk, waar je desgewenst kunt swingen tot in de kleine uurtjes.
Een hoogtepunt is zeker een bezoek aan het Alhambra. Het paleiscomplex bestaat uit vier delen: de Moorse vesting Alcazaba, het koninklijk paleis Casa Real, het 16de-eeuwse Palacio de Carlos I en de Generalife, de zomerresidentie van de Nasriden. Er is hier zoveel te zien dat je hier wel een hele dag kunt doorbrengen.
Op dag 8 rijd je met de huurauto terug naar het vliegveld van Málaga. Na afgifte van de auto vlieg je van hier terug naar Amsterdam.   
 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds