Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Hoge Atlas - M'Goun

 
 
 
 
 

Wandeltrektocht Imilchil -  M’Goun (Centrale Hoge Atlas) 


Reisduur        15 dagen (11 dagen wandelen)
Reisperiode   Mei tot en met oktober  (beste tijd:half juni tot half juli en september)
Prijs
               Op aanvraag  
Karakter
        Individuele reis; vanaf 2 personen (ook als groepsreis te boeken, klik hier)
Niveau
           Geen bergervaring nodig, wel goede conditie vereist.
 

  

Indrukwekkende berglandschappen en lemen vestingdorpjes
Deze trektocht  door het centrale deel van de Hoge Atlas loopt door één van de meest ongerepte delen van Marokko.  De tocht start in Imilchil, een dorpje gelegen op 2200m, het kloppend hart van de Ait Haddidou berberstam. Vandaar trekt u in 11 dagen in westelijke richting naar de  groene en vriendelijke vallei van de  Bouguemez-rivier, aan de voet van het Mgoun massief. De trektocht voert langs authentieke lemen Berberdorpjes, massieve woonburchten en zomernederzettingen van de semi-nomaden. Door  nauwe bergkloven met steile rotswanden en langs grillige rotsformaties. Een fascinerend en steeds weer anders ogend berglandschap.  Voor de liefhebber en ervaren bergwandelaar is het mogelijk, indien het weer het toelaat, om de één na hoogste top van Noord-Afrika, de M’Goun (4068 m), te beklimmen. De reis begint en eindigt in de sprookjesachtige stad Marrakech.


Gebied

Het Hoge Atlas gebergte is miljoenen jaren geleden ontstaan door een botsing met twee continenten Het ruim 700 kilometer lange bergketen vormt een natuurlijke klimaatgrens tussen de kustvlakte in het noorden en de Sahara in het zuiden.  Waar de Hoge Atlas rondom de Jbel Toubkal meer beïnvloed is door vulkanisme, is het gebied rondom de M’Goun in geologisch opzicht tamelijk authentiek gebleven. De sedimentaire gesteentelagen zijn vaak mooi zichtbaar in de steile bergwanden. Terwijl de Hoge atlas zich nog steeds langzaam opheft, snijden de rivieren zich juist steeds dieper in. Een prachtig landschap van plateaus en kloven, dat hierdoor ontstaat, leveren een ruig landschap op waarvan de hoogste toppen tot ver in juni met sneeuw zijn bedekt. Trekkings door dit gebied van de Atlas gaan dan ook gepaard met veel hoogtemeters op en neer, maar ook met steeds weer verrassende nieuwe uitzichten.


Programma
Klik
hier voor het dag tot dag programmaReisinformatie

De trektocht
Er wordt min. 4 uur (1x) tot max. 7 uur per dag gelopen, m.u.v. de dag waarop de M’goun wordt beklommen (9 uur).  U loopt over muildierpaden, pistes (onverharde karrensporen), maar ook over kiezels, keien en grindpaden en soms over gruishellingen. De paden zijn niet altijd gemakkelijk begaanbaar, soms is er veel losliggend gesteente en vooral bij het afdalen, kan dat lastig zijn.  Bergervaring is niet noodzakelijk, wel een goede conditie, want er worden soms aanzienlijke hoogtes overbrugd van zo'n 1200 à 1400 m over vaak slecht begaanbaar terrein. Het lopen wordt over de dag verspreid en afgewisseld met korte rustpauze of fotostop. U kunt uw eigen tempo lopen. Tijdens de wandeltocht wordt alle bagage, proviand en bivakmateriaal door muildieren vervoerd. Zelf draagt u een dagrugzakje met persoonlijke spullen die u overdag nodig heeft.  

Tijdens de trekking bestaat af en toe de gelegenheid om hoofd of voeten af te koelen in een rivier. In het voorjaar (mei/juni) is er wel redelijk veel water. In juli, augustus en september is er aanzienlijk minder water. Erg veel gelegenheid om u uitgebreid te wassen is er meestal niet.


De begeleidingséquipe bestaat uit een gediplomeerde Marokkaanse berggids, 1 kok en enkele muildierdrijvers. Tijdens de trektocht worden  eenvoudige veldmaaltijden bereid. Met vegetariers kan rekening worden gehouden. Onderweg wordt het drinkwater getapt uit bronnen en putten. U zorgt zelf voor drinkwaterzuiveringsmiddelen (verkrijgbaar bij bergsportzaken). Een enkele keer is onderweg Mineraalwater te krijgen.

 

Gemiddelde temperaturen                

Marrakech:       dag       nacht                Hoge Atlas:      dag       nacht     
juli/aug             35-38    20                                            25-35    12

sept.                 30-33    18                                            20-30    10

Bagage en uitrusting
Voor eenvoudige slaapmatrasjes en tenten (2persoons iglotenten) wordt gezorgd. U kunt ook een eigen tentje meenemen.  Zelf zorgt u voor een slaapzak. Voor vertrek volgt nog uitgebreide reisinformatie met bagageadvieslijst.

Verblijf
Marrakech: middenklasse hotel in 2pers. kamers met eigen sanitair. In Imilchil: eenvoudig hotel met gemeenschappelijk sanitair. Tijdens de trekking wordt  gekampeerd en 2x in een gîte overnacht.

Verlenging van de reis

Is altijd mogelijk. Evt. meerkosten  op aanvraag

Reissom
Op aanvraag
 

Informatie en boekingen


Voor vragen over bovenstaande reis:
info@nimsjoe.nl.
U kunt
hier online boeken
 

 
 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds