Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesië
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Andalusië

 
 
 
 
 

Andalusië: Ruige natuur en sfeervolle steden

Reisduur            8 dagen 
Reisperiode       hele jaar door, beste tijd: voorjaar/najaar
Prijs                   € 895
Karakter            Individuele reis
Andalusië leent zich uitstekend voor korte vakantie tussendoor. Je combineert de prachtige natuur en wandelmogelijkheden van de Valle de Lecrín met de gezellige sfeer en interessante cultuur van Granada. Na aankomst op het vliegveld in Malaga staat een huurauto voor je klaar, waarmee je in minder dan een uur naar ons landelijke hotel in de Valle de Lecrín rijdt. Je verblijft hier vier nachten. Vervolgens rijd je naar Granada waar je drie nachten in een centraal gelegen hotel verblijft. Na afgifte van de auto op het vliegveld van Malaga vlieg je op dag acht weer terug naar Nederland. 


Natuur

Bijna een vijfde deel van de totale oppervlakte van Andalusië heeft een beschermde status als natuurgebied. De eerste vier dagen breng je door in de ongerepte natuur van de Valle de Lecrín, een groene oase en ideaal wandelgebied in de Alpujarras. Je verblijft hier aan de rand van de Sierra Nevada, het gebergte van Spanje met toppen die bijna het gehele jaar door bedekt zijn met sneeuw. En er is genoeg ruimte op deze reis om heerlijke wandelingen te maken en te genieten van prachtige plekjes

Cultuur
De Andalusische cultuur ontstond door een fascinerende vermenging van Arabische, christelijke en joodse elementen. De bloeitijd lag in de Gouden Eeuw (16e en 17e eeuw). Veel van de oude cultuurschatten uit deze tijd vind je terug in Granada, met het Alhambracomplex en de Moorse wijk Albaicín.

Ontspanning
Wat is ontspanning? Uitrusten op een terrasje geeft natuurlijk ontspanning. Maar ook een inspannende wandeling kan ontspannend zijn. En voor wandelen is in het programma veel ruimte gemaakt. Doordat je meerdere dagen op eenzelfde plaats verblijft, heb je de gelegenheid om de natuur en de bevolking optimaal te ervaren.

Programma
Klik
hier voor het dag tot dag programma


Reisinformatie


Vervoer
Vanuit Nederland vlieg je naar Málaga. Na aankomst staat er een huurauto voor je klaar, die je gedurende je gehele verblijf tot je beschikking hebt. De auto is van het type Opel Corsa (type B) of vergelijkbaar en is geheel verzekerd, zonder eigen risico. Je betaalt zelf de brandstof. Een tweede bestuurder zorgt voor euro 20 meerkosten. 

Overnachtingen
In Melegís overnacht je in een landelijk hotel. De kamers beschikken over een eigen badkamer, toilet en TV. In Granada overnacht je in een middenklasse hotel in het centrum, eveneens met eigen badkamer en toilet.

Maaltijden
Beide hotels zijn op basis van logies en ontbijt. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen in de reissom. Het hotel in Melegís beschikt over een prima restaurant waar je ook kunt lunchen en dineren. Daarnaast is het aardig om andere restaurants in de omgeving uit te proberen. Je hotel in Granada is zeer centraal gelegen, zodat je geen enkele moeite zult hebben om leuke restaurantjes in de buurt te vinden.

Klimaat
Het voorjaar (april-juni) en het najaar (september-november) zijn de beste periodes voor een vakantie in Andalusië. Vooral het vroege voorjaar, als het land in groen getooid is en de sinaasappelbomen in bloei staan, is een ideale reistijd.
Andalusië heeft een Middellandse-Zeeklimaat met hete, droge zomers en zachte winters. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 18 graden aan de kust en 16 graden Celsius in de Sierra Morena. ’s Zomers wordt de temperatuur aan de kust en in de bergen gematigd door de hoogteligging en de zee. In het binnenland kunnen de temperaturen echter hoog oplopen. In Sevilla kan het bijvoorbeeld in juli en augustus dagen achtereen boven de 40 graden Celsius zijn.
De temperatuur in de winter is meestal ook aangenaam zacht. Toch is het raadzaam om dan rekening te houden met lagere temperaturen, vooral als je wat hoger in het berggebied zit. De Sierra Nevada is per slot van rekening een wintersportgebied.

Málaga (gemiddelden)
 
Jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
temperatuur
16,5
17
18,5
21
23
26
29
29
27
23
19
17
regendagen
7
7
8
6
4
2
1
1
2
4
7
7
zonne-uren
6
6
7
8
10
11
12
12
9
8
6
6


Verlenging

Verlenging van je verblijf is mogelijk, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Ook bestaat er de mogelijkheid om acht dagen in een landelijk huis in de Valle de Lecrín door te brengen. Je hebt dan de beschikking over een volledig ingericht huis voor 4 tot 6 personen. Ook is het mogelijk je verblijf in de Valle de Lecrín te verlengen met een extra week aan het strand. Neem voor meer informatie hierover contact met ons op.

Reissom
€ 895,- p.p. inclusief vlucht, op basis van verblijf in een twee-persoonskamer.
Deze prijs is uiteraard onder voorbehoud van beschikbaarheid van vlucht (goedkoopste boekingsklasse) en accommodatie. In juli, augustus en met Pasen, Kerst en Nieuwjaar rekenen de accommodaties een hoogseizoenstoeslag van € 75 p.p.

Inbegrepen:
vliegreis Amsterdam-Malaga v.v. / luchthavenbelasting en veiligheidstoeslag / 7 dagen huurauto, incl. verzekering en afbetaling eigen risico / alle hotelovernachtingen, op basis van logies en ontbijt en tweepersoonskamer/ wandelbeschrijvingen, kaart van de Sierra Nevada en informatieboekje

Niet inbegrepen 
overige maaltijden / entreegelden / brandstof huurauto / overige uitgaven van persoonlijke aard /Calamiteitenfonds: € 2,50 per factuur / reserveringskosten: € 20,00 per factuur

Bagage en reisinformatie
Voor vertrek ontvangt u nog aanvullende praktische informatie, bagagelijst. Kaartmateriaal en wandelroutes worden of vooraf toegestuurd of ontvangt u bij aankomst ter plaatse.

Informatie en boekingen
Voor vragen over bovenstaande reis, kunt u mailen met
info@nimsjoe.nl.

U kunt hier online boeken.
 

 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds