Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Jbel Saghro combinatiereis

 
 
 
 
 

Rondreis Zuid Marokko met 5 dgse wandeltocht

Reisduur
          13 dagen (5 dagen wandelen)
Reisdata
          20 dec. - 6 jan. '17

Prijs                  v.a. € 895 p.p.
Karakter
          Groepsreis
Niveau
              Geen bergervaring nodig, max 6 uur wandelen per dag
 

Natuurmonumenten, zandduinen, leembouwarchitectuur en filmdecors

Op deze reis combineren we een wandeltrektocht van vijf dagen door het bizarre oerlandschap van het vulkanische Jbel Saghro gebergte met een gevarieerde rondreis door Zuid Marokko. Tijdens de rondreis wordt minimaal gereisd met maximum aan doen en zien! Naast een bezoek aan de legendarische stad Marrakech, wandelen we langs diverse bijzondere natuurmonumenten en door paradijselijke dadelpalmenoasen, trekken we op een kameel de woestijn in en overnachten we in een authentieke Ksar (lemen vestingdorp): als die dikke muren eens konden spreken...
Tot slot nemen we een kijkje in de filmdecors van beroemde films en bezoeken het oudste leembouwstadje van Marokko.


Jbel Saghro

Door haar ligging tussen de Hoge Atlas en de Sahara vormt dit van oorsprong vulkanische gebergte een overgangsgebied. Het bestaat voornamelijk uit graniet-, zand- en leisteen. De hoogste toppen reiken tot zo’n 2800 m.  Een bijna onwezenlijk en bizar oerlandschap van diepe kloven, oude vulkaankraters, grillige bergkammen, steile en prachtig gewelfde rotswanden, vlaktes bezaaid met sterkgeurende grijsgroene pollen en droge, stenige rivierbeddingen. Vanaf de bergpassen heb je een weids uit­zicht over het land­schap dat als een enorm ge­plooid en gekreu­keld pla­teau naar het zuiden toe trapsgewijs afloopt naar de Saharavlakte.
In dit dunbevolkte gebied leiden de Aït Atta Berbers een marginaal bestaan. Ze wonen in dorpjes of tenten en leven voornamelijk van de vee­teelt en van de opbrengst van de amandel­- en vijgenoogst. De dorpjes liggen omgeven door groene akkers, als stille­vens inge­klemd tussen hoge bergenwanden.

Typisch voor dit oostelijke deel van de Anti Atlas zijn de bizar gevormde, immense grote stenen uitstulpingen her en der in het landschap, waar door de plaatselijke bevolking hele legendes omheen zijn geweven.

Programma
Klik hier voor het dag tot dag programma

Reisinformatie

De trektocht

Tijdens de trekking wordt ca 6 uur per dag gelopen. Het lopen wordt over de dag verspreid en afgewisseld met korte rustpauze of fotostop. U kunt uw eigen tempo lopen. Tijdens de wandeltocht wordt alle bagage, proviand en bivakmateriaal door muildieren vervoerd. Zelf dragen we een dagrugzakje met persoonlijke spullen die we overdag nodig hebben. We lopen over muildierpaden, pistes (onverharde karrensporen), maar ook over kiezels, keien en grindpaden. Het terrein is niet altijd gemakkelijk begaanbaar, soms is er veel losliggend gesteente en vooral bij het afdalen, kan dat lastig zijn. Bergervaring is niet noodzakelijk, wel een goede conditie, want er worden soms aanzienlijke hoogtes overbrugd van zo'n 1200 à 1400 m over vaak slecht begaanbaar terrein. Jbel Saghro is een vrij droog gebied, met relatief weinig water; zwemgelegenheid is er onderweg niet.

Tijdens de trekking wordt de 1e nacht in een gîte (gastverblijf bij bewoners) overnacht, de andere nachten wordt gekampeerd.

De begeleidingsequipe bestaat uit een gediplomeerde Marokkaanse berggids, 1 kok en enkele muildierdrijvers. Tijdens de trektocht worden eenvoudige veldmaaltijden bereid. Met vegetariërs kan rekening worden gehouden. Er is een groepstent aanwezig waar ’s avonds wordt gegeten.

Tijdens de trekking zal op de meeste dagen mineraalwater gekocht kunnen worden. Op dagen dat er geen mogelijkheid is om mineraalwater te kopen moeten we dat vooraf inslaan.

 

De rondreis

Op deze rondreis wordt gereisd in een comfortabel minibusje met Marokkaanse chauffeur. Met uitzondering van dag 3 wordt er minimaal 2,5 u en max. 4 u. gereden. Het rijden wordt afgewisseld met koffie- en fotostops, bezoeken en activiteiten. In Marrakech dwalen we door de sprookjesachtige oude binnenstad en over het beroemde plein Jema el Fna. Verder bezoeken we een lokale markt en een indrukwekkende rivierkloof; wandelen we door een paradijselijke dadelpalmenoase en overnachten we in een authentieke Ksar (lemen vestingsdorp): als die dikke muren eens konden spreken... We trekken op een kameel de woestijn in, slapen in een nomadentent aan de voet van metershoge zandduinen en nemen een kijkje in het oudste leembouwstadje van Marokko, Unesco werelderfgoed, dat als decor diende van beroemde films als Ramses II en Lawrence van Arabië.

 

Gemiddelde temperaturen                

december/januari          dag     nacht       

Marrakech:                   18        6                                 

Jbel Saghro:                  17      0-2

Woestijn:                      20        4

Ouarzazate:                  17        2

 

Verblijf / bagage en uitrusting
Tijdens rondreis
: eenvoudige en karakteristieke logeeradressen tot meer standaard middenklasse hotels. In Marrakech en Ouarzazate in 2- opkamers met eigen sanitair; In Tazzarine en Tinejdad in 2- en 3 persoonskamers met sanitair. Eenpersoonskamers zijn beperkt (en tegen toeslag) beschikbaar. In de woestijn in meerpersoons nomadententen.

Tijdens de trekking: wordt 1x in een gîte overnacht (slaapzaal) en 4x gekampeerd (2pers. tenten). Voor eenvoudige slaapmatrasjes en tenten (2persoons iglotenten) wordt gezorgd. U kunt ook een eigen tentje meenemen. Zelf zorgt u voor een slaapzak. Voor vertrek volgt nog uitgebreide reisinformatie met bagageadvieslijst.

Reisbegeleiding
Tot 10 deelnemers wordt de groep begeleid door een Engelssprekende lokale reisleider tevens berggids. Bij meer dan 10 deelnemers is er Nederlandse reisbegeleiding

Reissom
vanaf € 895 p.p.

Inbegrepen
alle vervoer ter plaatse volgens programma / hotels 3x logies & ontbijt, 3x halfpension / volledig verzorgde 5-daagse wandeltocht op basis van volpension vanaf lunch dag 3 tot en met lunch dag 8 / diensten lokale Engelssprekende berggids, kok en drijvers / bagagevervoer op muildieren / bivakmateriaal en keukenuitrusting / 1x overnachting in gîte / minibus met Marokkaanse chauffeur tijdens rondreis


Niet inbegrepen
Vlucht/ reserveringskosten € 20 per nota/bijdrage SGR en Stichting Calamiteitenfonds € 2,50 per nota / bijkomende kosten ter plaatse (overige maaltijden,  fooien, entrees en consumpties) ca  € 120 p.p. /  Toeslag 1-persoonskamer € 80 /Toeslag hoogseizoen (Kerst en maart-april) € 45p.p./ evt. wijzigingskosten (alleen bij wijzigingen ná boeking) € 35 p.p.

Verlenging van de reis

Is altijd mogelijk. Evt. meerkosten op aanvraag

Informatie en boekingen

Voor vragen over bovenstaande reis: info@nimsjoe.nl
U kunt
hier online boeken

 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds