Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Woestijnwandeltocht

 
 
 
 
 
Woestijnwandeltocht door de Westelijke woestijn

Reisduur        9 dagen (6 nachten in de woestijn)
Reisdata       
Op aanvraag 
Prijs               v.a. € 695 p.p.
Karakter        Groepsreis. (ook individueel te boeken!)
Niveau           4 à 5 uur wandelen per dag
Deelnemers   7 -12
 

Deze reis beginnen we in Cairo, waar u afhankelijk van de door u gekozen vertrekdag, de mogelijkheid heeft o.a. het Nationaal Museum en de piramides te bezoeken.
U verblijft 1 nacht (verlenging voorafgaand en/of na de wandelsafari is mogelijk bij vroegtijdige boeking en op aanvraag) in een weliswaar eenvoudig hotel in Cairo, maar wél op een steenworp afstand van de piramides van Gizeh! Hierna vertrekt u naar Bahariya. Vanuit deze oase beginnen de 6-daagse safari's.
Te voet trekt u de wondere woestijn wereld in. U maakt kennis met de Crystal Desert waar op veel plekken bergkristal te vinden is.
De tocht voert u naar El Agabad, wat the difficult betekent. Dit bergachtig gebied bestaande uit zandduinen en witte kalkformatie heeft deze naam gekregen omdat het een moeilijk toegankelijk gebied is. U bezoekt de Magic Spring. Een bron midden in de woestijn. Deze wordt Magic Spring genoemd omdat volgens de legende het water alleen naar boven komt als mensen de bron naderen. Natuurlijk bezoekt u ook de White Desert ,een wonderlijke wereld met prachtige kalkrotsen die door erosie bijzondere en bizarre vormen hebben gekregen. De laatste paar dagen lopen we door de fraaie Western Desert alvorens we de oase Bahariya weer bereiken.


Programma:
 

 

Zaterdag

Aankomst in Cairo, Hotel op steenworp afstand van Sphinx en piramides! Eerder vertrek vanuit Nederland/Belgïe is mogelijk (bij tijdige boeking en op aanvraag) Afhankelijk van gekozen vluchtdatum heeft men vandaag (en ook gisteren) de tijd om bijvoorbeeld de piramides, museum, markt Khan el Khalili etc. te bezoeken. 

Zondag

Transfer naar Bahariya. Lunch in het huis van onze lokale gids. Vertrek naar de woestijn. De eerste nacht in de woestijn slapen we in de Cristal Mountains. Als we geluk hebben vinden we de bergkristallen gewoon op de grond.

Maandag

Vandaag lopen we vanuit de Crystal Desert naar een bergachtig gebied van witte kalksteen El Agabad, "The Difficult" die zo genoemd wordt omdat het zo moeilijk toegankelijk is.

Dinsdag

Vanuit Agabad wandelen we naar de "The Magic Spring". Dit is een heldere bron midden in de woestijn, omgeven door palmbomen. De bron heeft deze naam gekregen omdat volgens de legende er alleen water naar boven komt als er mensen de bron naderen. Lopend hierheen zie je de bron al ver voor je uit liggen. Met de van hitte trillende lucht is het of je naar een luchtspiegeling toeloopt. We slapen bij de Magic Spring. Hier kan je een lekker 'bad' nemen.

Woensdag

Van hieruit lopen we naar de Witte woestijn. Door de erosie zijn er prachtige sculpturen van wit krijtrots onstaan. Als we hier 's avonds aankomen is de zonsondergang, van rood naar diep paars tegen de witte formaties adembenemend.

Donderdag

Deze dag lopen we naar "The Western Desert", een uitgestrekt berg- en heuvellandschap. Dit is wel haast het mooiste stukje van de woestijn. Hier wordt 's nachts geslapen.

Vrijdag

We lopen door de Western Desert.

Zaterdag

's Morgens nog een korte maar  fraaie rit door dit gebied voordat we teruggaan naar de oase Bahariya. Lunch in huis van Mohamed. Hierna een bezoek aan een van de warmwaterbronnen waar we eventueel een heerlijk bad kunnen nemen. In de namiddag vertrek naar het hotel bij de Sphinx in Cairo.

Zondag

Afhankelijk van gekozen vluchtschema vandaag of later terug naar Nederland/België.


We wandelen 's morgens ongeveer 3 uur . Na een uitgebreide lunch wordt er nog zo'n 1,5 á 2 uur gewandeld.
U slaapt onder de sterren of in een tent, afhankelijk van u eigen voorkeur. Na de heerlijke avondmaaltijd, op vuur bereidt door de bedouinen, kunt u genieten van traditionele bedouinenmuziek en dans.

Tevens zal er de mogelijkheid zijn op een van deze dagen een bad te nemen in een van de warmwaterbronnen

Uw bagage wordt vervoerd en voor lunch en verfrissingen gedurende de dag wordt gezorgd.

Als u denkt dat de tocht te zwaar voor u is, of u vindt het gewoon leuk om ook een deel van de tocht op een kameel te rijden dan kan er voor u speciaal een kameel mee. De kosten zijn dan € 100 extra

Gegarandeerde vertrekken!
Min. aantal deelnemers: 7, bij minder gaat de reis óók door maar dan alleen met Mohammed en c.s, maar zonder Nederlandse reisbegeleider.
Neem gerust contact met ons op voor info over het aantal deelnemers voor een bepaalde vertrekdatum!

Kosten v.a. € 695

Toeslag voor een 1-persoonskamer indien gewenst is € 40 in totaal.

Het is ook mogelijk om met een eigen groep te boeken.
Vertrekdata kunnen dan afwijken van bovenstaande data.


Reissom is inclusief:
2 overnachtingen in hotel op steenworp afstand van de piramides van Gizeh!, Transfers van Cairo naar Bahariya v.v.,  alle maaltijden en drank (excl. alcohol) tijdens de safari, gebruik matrassen en dekens,
Permit White Desert Protected Area ca.€20, tijdens safari gebruik 4x4, ondersteuning Mohamed Abdellatif en cs. en Nederlandse reisbegeleider (bij minimum aantal deelnemers en tijdige boeking) 
 
Niet inbegrepen in de reissom:
Vlucht NL/B - Cairo v.v.
: wilt u met de groep meevliegen? vraag ons naar het vluchtschema van de groep/ evt. afwijkende transfers van/naar Cairo Airport indien geen groepstransfers(indien u afwijkend vluchtschema gebruikt (totaal € 45 p.p.,anders € 0)/ Bijdrage SGR en Stichting Calamiteitenfonds €2,50 p.boeking / bijkomende  kosten ter plaatse voor (maaltijden, vervoer en evt. entrees in Cairo, fooien afhankelijk van de te bezoeken bezienswaardigheden in Cairo) / Toeslag 1-persoonskamer € 40 (totaal) /Visum op de luchthaven €15 / reserveringskosten € 20/ reisverzekering en evt. annuleringsverzekering/evt. inentingen

Informatie en boekingen

Voor vragen over bovenstaande reis:
info@nimsjoe.nl.
U kunt
hier online boeken


 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds