Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Anti Atlas - Jbel Saghro

 
 
 
 
 

Wandeltrektocht Jbel Saghro 

Reisduur         14 dagen (9 dagen trekking)
Reisperiode    Medio oktober tot mei (beste tijd: november, half febr. tot half april)       
Prijs                Op aanvraag
Karakter
         Individuele reis; vanaf 2 personen / (ook als groepsreis, klik hier)
Niveau            Geen bergervaring nodig, 5 tot max. 6 uur wandelen per dag                            

                              

Oerlandschap met grillige bergkammen, diepe kloven en bizarre rotsformaties
Tijdens deze reis wandelt u in het onwezenlijke en bizarre oerlandschap van Jbel Saghro. Vanaf Marrakech reist u naar het oostelijke deel van het gebergte, waar de wandeltocht begint. Negen dagen lang trekt u door een wonderlijk landschap van diepe kloven, oude vulkaankraters, grillige bergkammen, steile en prachtig gewelfde rotswanden, vlaktes bezaaid met sterkgeurende grijsgroene pollen en droge, stenige rivierbeddingen en bizar gevormde immens grote stenen uitstulpongen her en der verspreid over de vlaktes. Hier zijn door de plaatselijk bevolking hele legendes omheen geweven. een In dit dunbevolkte gebied leiden de Aït Atta Berbers een marginaal bestaan. Ze wonen in dorpjes of tenten en leven voornamelijk van de vee­teelt en van de opbrengst van de amandel­- en vijgenoogst. De dorpjes omgeven door groene akkers, liggen als stille­vens inge­klemd tussen hoge bergenwanden. U komt uit in het  westelijke deel van het gebergte. Vandaar wordt u naar Marrakech gebracht, waar u nog een volle dag heeft om deze sprookjesachtige stad te verkennen.

Jbel Saghro
Het dun bevolkte  Jbel Saghro maakt deel uit van het Anti Atlas bergketen en behoort in  tegenstelling to de Hoge Atlas tot het Afrikaanse continent. Het is ca 120 km. lang en 30 tot 50 km. breed. Ingeklemd tussen de Hoge Atlas in het noorden en de Sahara hoogvlakte in het zuiden, is het een overgangsgebied waar de invloed van de woestijn duidelijk merkbaar is. Het van oorsprong vulkanisch gebergte bestaat voornamelijk uit graniet- zand- en leisteen. Een middelgebergte met toppen tussen de 1600 en 2800m dat als een enorm enorm ge­plooid en gekreu­keld pla­teau naar het zuiden toe trapsgewijs afloopt naar de Saharavlakte.

Programma
Klik hier voor de dag tot dag beschrijving  Reisinformatie

De trektocht
Tijdens de trekking wordt ca 6 uur per dag gelopen. Het lopen wordt over de dag verspreid en afgewisseld met korte rustpauze of fotostop. U kunt uw eigen tempo lopen. Tijdens de wandeltocht wordt alle bagage, proviand en bivakmateriaal door muildieren vervoerd. Zelf draagt u een dagrugzakje met persoonlijke spullen die u overdag nodig heeft.  U loopt over muildierpaden, pistes (onverharde karrensporen), maar ook over kiezels, keien en grindpaden. Het terrein is niet altijd gemakkelijk begaanbaar, soms is er veel losliggend gesteente en vooral bij het afdalen, kan dat lastig zijn. Bergervaring is niet noodzakelijk, wel een goede conditie; de max. hoogte die overbrugd wordt is ca 700 m. Jbel Saghro is een vrij droog gebied, met relatief weinig water; zwemgelegenheid is er onderweg niet.

Tijdens de trekking wordt de  laatste nacht in een gîte (gastverblijf bij bewoners) overnacht, de andere nachten wordt gekampeerd.

De begeleidingsequipe bestaat uit een gediplomeerde Marokkaanse berggids,  een kok en enkele muildierdrijvers. Tijdens de trektocht worden eenvoudige veldmaaltijden bereid. Met vegetariërs kan rekening worden gehouden. Er is een groepstent aanwezig waar ’s avonds wordt gegeten.

Tijdens de trekking zal op de meeste dagen mineraalwater gekocht kunnen worden. Op dagen dat er geen mogelijkheid is om mineraalwater te kopen moet u  dat vooraf inslaan.

Gemiddelde temperaturen (°C)                    
Marrakech:       dag       nacht                Jbel Saghro:     dag       nacht     

oktober             25-33    15-18                                      25-33    6-10
nov./dec.          18-23    6-10                                        18-25    0-4
jan./febr           18-20    5-7                                          16-23    0-4
mrt./apr.           23-26    10-14                                      23-30    3-4

Bagage en uitrusting
Voor eenvoudige slaapmatrasjes en tenten (2persoons iglotenten) wordt gezorgd. U kunt ook een eigen tentje meenemen.  Zelf zorgt u voor een slaapzak. Voor vertrek volgt nog uitgebreide reisinformatie met bagageadvieslijst.

Verblijf
Marrakech in middenklasse hotel in 2pers. kamers met eigen sanitair. Tijdens de trekking wordt  gekampeerd en 1x in een gîte  (slaapzaal) overnacht

Verlenging van de reis
Is altijd mogelijk. Evt. meerkosten  op aanvraag

Reissom
Op aanvraag

Informatie en boekingen

Voor vragen over bovenstaande reis: info@nimsjoe.nl.
U kunt
hier online boeken
 

 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds