Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesië
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Woestijnwandeltocht

 
 
 
 
 

Woestijnwandeltocht met kamelen

Reisduur        8 dagen (4 dagen lopen in de woestijn)
Reisperiode   Half oktober t/m maart (beste tijd: november en half februari tot eind maart)
Reissom         vanaf € 695 p.p.
Karakter        Individuele reis
Niveau           Een goede wandelconditie is vereistWandelen in de Grand Erg Oriëntale

Op deze reis reist u vanaf Djerba naar de woestijn en wandelt u vier dagen lang door de woestijn van Zuid Tunesië. De bagage wordt vervoerd op kamelen.  Met hun hooghartige blik en eigenzinnig karakter zullen deze fascinerende dieren snel uw hart stelen. Niet alleen het gezelschap van de kamelen verleent deze reis een bijzonder cachet, ook het landschap is bijzonder. Want  de Grand Erg Oriëntale beantwoordt helemaal aan het klassieke beeld van de woestijn.  Het is één grote zandzee van lage en hogere zandduinen, met zo nu en dan wat groen en afgewisseld met kleine plateaus en duininhammen. U loopt per dag gemiddeld ongeveer 5 uur. Uw begeleiders, stuk voor stuk ervaren woestijnbewoners, zullen u niet alleen kennis laten maken met het fantastische en soms surrealistische Sahara landschap, maar ook met de eenvoud, het ritme en de rust van het leven in de woestijn. De bedoeïenen zijn even bedreven in het omgaan met de kamelen als in het bereiden van eenvoudige voedzame maaltijden. Door de stilte, de oneindigheid van het landschap en de deinende gang van de kamelen ontstaat  een innerlijke rust en langzaam maar zeker komt u in het ritme van de woestijn.

 

Programma
Klik hier voor het dag tot dag programma

Reisinformatie

 

De woestijnwandeltocht

Er wordt gemiddeld 5 uur per dag gelopen. Dit wordt over de dag uitgesmeerd. De lengte van de trajecten is niet elke dag hetzelfde omdat deze wordt bepaald door verschillende factoren als geschikte bivakplaats en aanwezigheid van water en van voer voor de kamelen. Alle bagage wordt op kamelen vervoerd. Zelf loopt u met een dagrugzak met spullen die u overdag nodig heeft. Er is 1 kameel (met weinig of geen bagage) beschikbaar om - als u moe bent - op te 'rijden'. Tunesische kamelen zijn geen echte rijkamelen, maar ze zijn wel gewend om reizigers op hun rug te dragen. Eigenlijk zijn het dromedarissen, maar vaak worden ze in Tunesië ook ‘Chameaux’ genoemd.

Tussen de middag wordt afhankelijk van het jaargetijde  aansluitend  aan de lunch, een korte of langere siësta gehouden. Hoewel diep in de grond veel waterbekkens zijn, is het water aan de oppervlakte erg schaars. Hier en daar zijn bronnen of putten en als het wat geregend heeft, staat er op sommige plaatsen ook wat water in de rivierbeddingen. Over het algemeen is er onderweg nauwelijks gelegenheid om u te wassen. En dat is in de praktijk (van de woestijn) minder erg dan het nu van hieruit lijkt. Door het droge klimaat zweet u weinig. Bovendien verdampt het zweet onmiddellijk.

 De begeleiders verzorgen onderweg alle maaltijden. Het brood wordt onderweg gebakken of ingekocht. Het drinkwater wordt getapt uit bronnen en putten. Vooraf kunt u mineraalwater inslaan voor de tocht.

 

Bij voorkeur wordt gebivakkeerd in de luwte van de duinen op een plek waar ook wat begroeiing is voor de kamelen en wat hout om te koken en voor het kampvuur.  Indien u wilt mag u helpen met het afladen van de kamelen,  het sprokkelen van hout en het opzetten van de nomadentent.   U slaapt in een ruime bedoeïnentent. Deze kan aan de voorzijde helemaal geopend worden.. Wie wil kan zo - als het niet te koud is - toch in contact blijven met ‘les belles étoiles’...

 

De tocht gaat voornamelijk door zandduinen en af en toe door 'wadi's' (droge rivierbeddingen) of over  steppeachtige vlaktes. Het mulle zand, de grote temperatuurverschillen overdag en 's nachts en de vrij primitieve omstandigheden, betekenen dat deze woestijntocht zeker niet onderschat moet worden. Naast een flexibele instelling is zeker ook een goede wandelconditie vereist, want in de woestijn gaat het ‘duin op en duin af’ en sommige duinen zijn wel 30 tot 40 m. hoog.

 

Temperaturen
U dient rekening te houden met een enorm verschil tussen de dag- en de nachttemperatuur in de woestijn. In oktober kan het overdag wel  33º  worden. In november  25º en in december 20º.  Januari is de koudste maand met 19 º en daarna wordt het weer warmer. Van 21º in februari tot 28º in april. De nachttemperaturen liggen afhankelijk van de maand  10 tot 20 º lager. Eind december, begin januari kunnen ze zelfs tot beneden het vriespunt dalen!

 

Bagage en uitrusting
Voor eenvoudige schuimrubber slaapmatrasjes en een bedoeïnentent wordt gezorgd.

U kunt ook een eigen tent en slaapmatje meenemen. Zelf neemt u een slaapzak mee. Voor vertrek volgt nog uitgebreide reisinformatie met bagageadvieslijst.

 

Verblijf
Kamperen (woestijn) / Verblijf in eenvoudig hotel op Djerba in de oude binnenstad

 

Reissom

vanaf € 695 p.p.

Inbegrepen
alle vervoer ter plaatse volgens programma / 2x hotel logiesontbijt in 2pers.kamer / lunch dag 2 en dag 7 in lokaal restaurant / volledig verzorgde woestijnexpeditie op basis van volpension / diensten chamelier-gids en drijver(s)
/ bagage kamelen/chéche (bedouinentulband)

 

Niet inbegrepen
Vlucht / Bijdrage SGR en Stichting Calamiteitenfonds € 2,50 per nota / bijkomende kosten ter plaatse (overige maaltijden, fooien en consumpties) ca. € 70 pp / toeslag 1pers.kamer € 15
/ eventuele hoogseizoens-toeslag voor hotelkamers /extra kameel € 100 per kameel / reserveringskosten € 20 per nota/wijzigingskosten na boeking € 35 p.p.

Vliegreis
U kunt zelf uw vlucht regelen via internet of via ons boeken. Er wordt door diverse luchtvaartmaatschappijen vanuit Amsterdam op Djerba gevlogen (Air France / Transavia / Jetairfly / Al Italia).
Tunis Air vliegt alleen rechtstreeks vanuit Brussel naar Djerba.  


Verlenging van de reis

Het is mogelijk aan het eind uw verblijf te verlengen met een strandverblijf in een comfortabel hotel (3*, 4* of 5*) aan de noordkust van Djerba.

Informatie en boekingen
Voor vragen over bovenstaande reis, of de uitgebreide reisbeschrijving, kunt u mailen met
info@nimsjoe.nl
U kunt hier
online boeken
 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds