Home
Nieuws
Marokko
Egypte
Spanje
Tunesiƫ
Over Nimsjoe
Over de reizen
Algemene informatie
 

Hoge Atlas - Jbel Toubkal

 
 
 
 
 

Wandeltocht Jbel Toubkal met top (4167,Hoge Atlas)    

Reisduur        10 dagen (7 dagen wandelen)
Reisdata        
5-14 augustus, 11-20 september
Prijs                v.a. € 595 p.p.
Karakter         Groepsreis (ook individueel te boeken; klik hier)
Niveau            Geen bergervaring nodig, wel normale conditie vereist

 

 

Op het dak van Afrika
Tijdens deze 10-daagse reis naar Marokko maakt u een trekking van zeven dagen door het beschermd natuurpark Jbel Toubkal, dat deel uitmaakt van de Hoge Atlas. Een groot deel van het jaar zijn de toppen met sneeuw bedekt en in het late voorjaar zijn de bergen bezaaid met bloemen. Verspreid over de dalen liggen berberdorpjes omgeven door terrasvormige groene akkers. De leemkleurige of natuurstenen huizen met hun platte daken van aangestampte leem, lijken vanuit de verte op paddenstoelen die tegen de bergwand zijn gekleefd. Smalle ezelpaadjes vormen de enige verbinding tussen de dorpjes en de bewoonde wereld. In heel het gebied zwerven kuddes grazende geiten en schapen meestal gehoed door vrolijke kinderen Indien het weer het toelaat, is er de mogelijkheid om de Toubkal te beklimmen, met 4167 de hoogste berg van Marokko. Hier krijgt u het gevoel op het dak van de wereld te zijn beland.

Het gebied
De Hoge Atlas, de hoogste bergketen van Noord Afrika met toppen tot boven de 4000 meter is miljoenen jaren geleden ontstaan door een botsing van het Euro-aziatische continent en de Afrikaanse plaat. Dit meer dan 700 km lange gebergte scheidt Marokko als het ware in tweeën en vormt derhalve een belangrijke klimaatsgrens. Het berglandschap is zeer gevarieerd en wordt gekenmerkt door hoge bergkammen en diep ingesneden, groene dalen.  Het natuurpark van de Toubkal ligt ca 60 km. ten zuiden van Marrakech. 

Programma
Klik hier voor het dag tot dag programma 


Reisinformatie

De trektocht
Gemiddeld wordt er ongeveer 6 uur per dag gelopen (soms wat  korter, soms wat langer).  U loopt over ezelpaden, bedekt met kiezels en keien en soms over gruishellingen. Bergervaring is niet noodzakelijk, wel een goede conditie, want er worden soms aanzienlijke hoogtes overbrugd van zo'n 1200 à 1400 m over vaak slecht begaanbaar terrein. Het lopen wordt over de dag verspreid en afgewisseld met korte rustpauze of fotostop. U kunt uw eigen tempo lopen. Tijdens de wandeltocht wordt alle bagage, proviand en bivakmateriaal door muildieren vervoerd. Zelf draagt u een dagrugzakje met persoonlijke spullen die u overdag nodig heeft.  Tijdens de trekking bestaat af en toe de gelegenheid om hoofd of voeten af te koelen in een rivier. In het voorjaar (mei/juni) is er wel redelijk veel water. In juli, augustus en september is er aanzienlijk minder water. Erg veel gelegenheid om u uitgebreid te wassen is er meestal niet. Behalve een keukentent, waar de maaltijden worden bereid, is er ook een groepstent aanwezig. Als het 's avonds te veel afkoelt kan er in deze tent gegeten worden. Er is een gaslamp, zodat  u voor- of na het eten nog kunt lezen.
De begeleidingséquipe bestaat uit een gediplomeerde Marokkaanse berggids, 1 kok en enkele muildierdrijvers. Tijdens de trektocht worden  eenvoudige veldmaaltijden bereid. Met vegetariers kan rekening worden gehouden. Mineraalwater is overal verkrijgbaar.

Gemiddelde temperaturen                

Marrakech:       dag       nacht                Hoge Atlas:      dag       nacht     
juni                  28-30    17                                           20-30    8

juli/aug             35-38    20                                           25-35    12

sept.                 30-33    18                                           20-30    10

Bagage en uitrusting
Voor eenvoudige slaapmatrasjes en tenten (2persoons iglotenten) wordt gezorgd. U kunt ook een eigen tentje meenemen.  Zelf zorgt u voor een slaapzak. Voor vertrek volgt nog uitgebreide reisinformatie met bagageadvieslijst.

Verblijf
Marrakech: middenklasse hotel in  2pers. kamers met eigen sanitair. Tijdens de trekking wordt  in principe gekampeerd.  Bij slecht weer  kan ook enkele keren in refuge/gites overnacht worden.

Aantal deelnemers:   9 -12   
Deze reis kan ook op individuele basis uitgevoerd worden vanaf 2 personen. Voor meer info klik
hier

Reisbegeleiding

De groep wordt begeleid door een Engelssprekende lokale reisleider tevens berggids.

 

Verlenging van de reis

Is altijd mogelijk. Evt. meerkosten  op aanvraag

Reissom
vanaf € 595 p.p.


Inbegrepen
alle vervoer ter plaatse volgens programma / hotel 3x logies & ontbijt / volledig verzorgde 7daagse wandelexpeditie op basis van volpension vanaf lunch dag 3 tot en met lunch dag 9 / diensten kok en drijvers / bagagevervoer tijdens de trektocht / bivakmateriaal en keukenuitrusting  /  diensten lokale berggids


Niet inbegrepen
Vlucht* / bijkomende kosten ter plaatse (overige maaltijden,  fooien, entrees en consumpties) ca  € 110 p.p.  / toeslag 1-persoonskamer € 40 / evt. overnachtingen gîtes-refuges (indien slecht weer)  ca € 50 p.p. / evt. huur stijgijzers ca €25 per dag / reserveringskosten € 20 per nota/ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per nota / wijzigingskosten na boeking € 35 p.p.

* Desgewenst kunnen wij ook de vlucht voor u regelen 


Informatie en boekingen

Voor vragen over bovenstaande reis: info@nimsjoe.nl
U kunt hier online boeken

 
 
     
| naar de home-pagina | print deze pagina | informatie over Nimsjoe | sitemap | in/uit loggen |

Favorieten reizen

culinaire reis
duurzaam reizen
cultuurvakantie

Bezoekadres:

The Globe
Outdoor- & Travel center
Waldorpstraat 15H
2521 CA DEN HAAG
K.v.K. nr: 27182115
Bank: 42.96.13.652

Contactinfo:

tel: 070 - 388 46 49
fax: 070 - 388 32 61
e-mail: info@nimsjoe.nl

Internet:

www.nimsjoe.nl

Ons team:

Willemien Jacops
Roos de Mik
Arnoud van Tilburg
René de Bos
Rob Siebel

Bezoek ook eens:

- snowleopard.nl
- discoverreizen.nl
- seatrek.nl
- adventure50plus.nl
- discover divinglogo anvr

logo sgr

logo calamiteitenfonds